Colour Your World

Het zijn donkere dagen, richting de jaarwisseling. Juist daarom pakt Galerie de Vis de komende tijd uit met kunstwerken die, in verschillende technieken, allemaal licht en kleur uitstralen.

“Kunst kan je omgeving aangenamer en mooier maken, je verrassen, raken of troost en hoop bieden”, zegt galeriehoudster Geke Westenberg. “De Duitse kunstenaar Gerhard Richter zei zelfs ‘Art is the highest form of hope’. Volgens mij kan iedereen momenteel dus wel een portie kunst gebruiken.”

Zo kunnen bezoekers deze winter behaaglijk ronddwalen in de galerie, waar werken van een bont gezelschap aan kunstenaars zijn samengebracht. Onder de exposanten is beeldend kunstenaar Peter Bastiaanssen, die naar eigen zeggen ‘knalkleurige schilderijen’ maakt. Er figureren vaak decoratieve wandversieringen in, vazen met bloemen, kopjes koffie en de onvermijdelijke zwarte hond met kraaloogjes. Bloemen zijn het hoofdthema van Arjan van Arendonk. Met borduurwerk, siliconen en acrylverf transformeert hij levendig bedrukte stoffen tot ‘bloementapijten’ met een sterk 3D-effect door de siliconen, die door poederpigmenten iedere gewenste kleur kunnen krijgen.

In het werk van Dick van Arkel speelt de horizon een cruciale rol, vaak in een lijnenspel met sloten, afgemeten velden en wilgenrijen die het besef van ruimte en afstand voelbaar maken. De stilisten Jeroen Allart en Harrie Gerritz, Andrea Letterie en colorist Anke Roder completeren het zevental waarmee de tentoonstelling van start gaat. “Tot het voorjaar gaan we regelmatig werk van nieuwe kunstenaars in de expositie invoegen”, zegt Geke Westenberg, “óp naar de lente!”

De expositie is te zien vanaf 9 december. De galerie is geopend op vrijdag van 12.30-16.00 uur en ‘s zaterdags van 11.00-16.00 uur; daarbuiten op afspraak.