Kleurrijk Keizerrijk

De schilderkunst van Peter Keizer straalt van levenslust en energie. Keizer verbeeldt zijn verwondering over de wereld om ons heen met het paletmes, waarmee hij met grove toetsen de teerste schoonheid weet te raken. Waad met hem bijvoorbeeld door ‘Ondiep’ een werk waarin je het warme ondiepe water bij wijze van spreken om je enkels voelt.

Geboren in een kunstenaarsgezin kwam Keizer al op jonge leeftijd met de schilderkunst in aanraking; technieken en kleuren werden hem met de paplepel ingegoten. Hij schildert ‘nat in nat’, metselt de verf overvloedig met zijn paletmes tot lagen waarin talloze kleurnuances van bijvoorbeeld rood of groen voor een overheersende toon zorgen.

Zijn overtuigende stijl brengt een speelse opgeruimdheid in de ruimte. En precies dat is wat deze zomer bij Galerie de Vis in Harlingen te ervaren is. Keizers expressieve, dynamische werken nemen bezit van de galerie en transformeren die tot een ‘kleurijk Keizerrijk’. Levenslustige explosies van kleur spatten in vette lagen verf van het doek en brengen ondanks de grove techniek waarin hij werkt fijnzinnige beelden zoals bloesems tot leven.

Schilderijen van Keizer brengen leven in de brouwerij, stemmen vrolijk en brengen elke bezoeker in een goedgemutste stemming. De tentoonstelling ‘Kleurrijk Keizerrijk’ is bij Galerie de Vis te zien van 18 juli t/m 25 september 2020. De galerie is zolang de coronamaatregelen duren alleen geopend op zaterdag van 11.00-16.00 uur en op afspraak.