Nu het voorjaar aanbreekt gaat in Harlingen de beeldenexpositie ‘Beeld van een Tuin’ weer van start. Het decor wordt gevormd door de lommerrijke binnentuin van Museum Hannemahuis, en die zit dit jaar in een nieuw jasje. Dankzij een vergaande samenwerking met de naastgelegen boekhandel en bibliotheek is de tuin recentelijk vergroot en verrijkt met een terras. De Harlinger Galerie de Vis exposeert hier te midden van de eeuwenoude eiken en de stinzenflora een reeks objecten die een rondgang door de tuin nóg aangenamer maken. De buitenexpositie opent op 3 mei.

Galerie De Vis verfraait de groene omgeving met werken van onder andere Liesbet Milort, Krin Rinsema en Albrecht Genin. “Het werk van de laatste heeft als thema ‘Verbinding’ en dat is toepasselijk nu de tuin een gemeenschappelijke buitenplaats is geworden van de drie omliggende culturele partijen.” Passend in de groene ambiance zijn zeker ook de kunstwerken van Jacqueline van der Laan. Zij bouwde in de loop der jaren een naam op met realistische beelden in brons, vooral van haar favoriete onderwerp: vogels. Compositie, houding en beweging van haar gevederde vrienden zijn onberispelijk en de staande, zittende, baltsende of lopende vogels lijken ieder moment te kunnen wegvliegen.

Met een beeldend kunstenaar als moeder en een architect als vader kreeg Hannah Blom de creativiteit met de paplepel ingegoten. Toch werkte ze eerst tien jaar als arts, totdat ze na een burn-out toch ging steenhouwen en werken in brons ging maken. Inmiddels ontwikkelde ze een uitgesproken voorliefde voor metaal. Blom knoopt, last en voegt samen. Het grafische van het landschap is een terugkerend element in haar werk: lijnen, vlakken, verbindingen. Veel klassieker zijn de realistisch vrouwenfiguren van Dick Aerts, die de afgelopen decennia al een breed oeuvre van zuilen, fonteinen, mensfiguren en andere composities opbouwde.

De expositie in de fraaie buitenambiance van het Hannemahuis is te zien tot en met zondag 6 oktober.klik op foto's voor vergroting

Beeld van een tuin

3 mei – 6 oktober 2019

klik op foto's voor vergroting