Zikken & Jonkers

24 december 2020 t/m 12 maart 2021

Galerie de Vis in Harlingen helpt ons de winter door met poëtische taferelen van Gineke Zikken en kleurrijke vrouwen van Elisabeth Jonkers. 

Jonkers’ schilderijen worden geroemd vanwege hun prachtige kleurgebruik. Galerie de Vis toont olieverven met kleurrijke, zachtwarme tinten groen en blauw, rood en rose. Elisabeth Jonkers’ werk is fantasievol. De werkelijkheid rondom ons is weliswaar haar uitgangspunt, maar al schilderend wordt ze vaak verleid om de vormen te vereenvoudigen en de kleuren extra aan te zetten. 

De stads- en havengezichten van Gineke Zikken, die eerder de Rembrandt Painting Award in de wacht sleepte, lijken op het eerste gezicht eenvoudig. Maar wie zich mee laat slepen in het kleurenspel blijft zich verbazen. Gineke Zikken laat ons met haar paletmes zien dat ook bouwterreinen en wolkenkrabbers in zachtroze of paarse vlakken en banen hun schoonheid hebben. En niet alleen in de stad, ook op het platteland weet Zikken haar weg te vinden. Ze kan poëtische landschappen schilderen, soms in het atelier, maar vaak trekt ze er ook met de ezel op uit.

‘Zikken & Jonkers’ is bij Galerie de Vis te zien van 24 december t/m 12 maart 2021. De galerie is gewoonlijk geopend op zaterdag van 11.00-16.00 uur en op afspraak. Vanwege de feestdagen zijn er extra openingstijden op 24 en 31 december en op 7 en 8 januari. 

klik op foto's voor vergroting