Sinds 2011 is ZomerExpo de grootste kunsttentoonstelling in een Nederlands museum via open inschrijving en anonieme keuze. De zesde editie strijkt deze zomer neer in Museum De Fundatie in Zwolle. Eén van de satelliettentoonstellingen wordt verzorgd door Galerie de Vis in Harlingen, die rond het thema – Water – een naam hoog te houden heeft.

ZomerExpo toont hedendaagse beeldende kunst en het bijzondere is: iedereen kan meedoen. Dit jaar brachten 1900 kunstenaars samen meer dan 3000 werken in. Daarvan worden slechts 254 geëxposeerd. Voor Galerie de Vis maakte podiumkunstenares Marijke Boon een keuze uit de werken die net buiten de boot vielen, aangevuld met werken van kunstenaars van de galerie.

Water ZomerExpo 2017 omvat schilderijen, tekeningen, video’s, foto’s, sculpturen en installaties. Het initiatief is nadrukkelijk bedoeld als verkooptentoonstelling en de organisatie spoort bezoekers daarom aan om het niet te laten bij kijken alleen.

De expositie bij Galerie de Vis is gelijktijdig met die in Zwolle en gaat 26 mei van start. Te zien op donderdag en vrijdag van 12.30 tot 17.00 uur en zaterdag vanaf 11.00 uur.klik op foto's voor vergroting

Satelliettentoonstelling ‘Water’ ZomerExpo 2017

26 mei t/m 19 augustus 2017

klik op foto's voor vergroting