Openingstijden Hannemahuis

dinsdag t/m vrijdag: 11 - 17 uur
zaterdag en zondag: 13:30 - 17 uur
Eerste Pinksterdag gesloten

Traditiegetrouw toont Galerie de Vis deze zomer in de historische binnentuin van het Harlinger Hannemahuis sculpturen van een selecte groep kunstenaars. Van 21 juni tot en met 27 september 2015 zijn er onder de titel ‘Beeld van een tuin’ beelden te zien van onder andere Gerard Howeler, Peter Keizer, Iris le Rütte, Reinier Lagendijk en Hans Jouta.

Gerard Howelers werk is al in binnen- en buitenland te zien, en nu voor het eerst in Harlingen. Met kleine ingrepen weet hij van ontoegankelijk graniet, soms miljoenen jaren oud, iets te maken dat betekenisvol voor onze tijd is. De rode draad in zijn werk zijn contrasten: ruw en vlak, gevormd en ongevormd, onaangeraakt en bewerkt, licht en donker. Ook het werk van Le Rütte is op veel openbare plaatsen in Nederland te vinden. Vaak zijn het fraaie maar vervreemdende mens- en dierfiguren die voorbijgangers nog eens laten omkijken: ‘Zag ik nu echt wat ik zag?’ Reinier Lagendijk zoekt in zijn beelden en installaties naar de verhouding tussen natuur en cultuur. Tot welke grens kun je de natuur beïnvloeden en vervormen – zoals de Nederlander ook met zijn landschap heeft gedaan?
In de speelse beelden van Peter Keizer -in brons, keramiek en chinees porselein- is de hond een terugkerend thema. Ook Hans Jouta toont dieren, maar dan in brons. Hij creëert prachtige weergaven van dieren in beweging zoals hazen en vossen. Werk van Klaas Gubbels ten slotte is in veel grote musea te vinden, maar ook in de openbare ruimte en deze zomer dus ook in de Harlinger stadstuin. Gubbels’ zoektocht naar eenvoud en waarheid heeft in de koffiepot zijn misschien wel meest ultieme vorm gevonden. Via dat alledaagse voorwerp verbeeldt hij gevoelens van poëzie en humor, van agressie en saaiheid.

Galerie de Vis toont niet alleen beelden in de tuin, maar ook de tuin in huis. Vanaf 12 juli is, tegelijk met de beeldentuin, in de tentoonstellingszaal van het Hannemahuis namelijk een expositie schilderijen van Peter Keizer te zien, onder de titel ’Bloemen in de zomer’.klik op foto's voor vergroting

Tuinexpositie

21 juni – 27 september 2015

klik op foto's voor vergroting