Nature Calling

21 maart t/m 6 juni 2020

Met ‘Nature calling’ brengt Galerie de Vis een tentoonstelling met een actueel thema.
Vier kunstenaars laten zien hoe veelvormig, kleurig en ingenieus de wereld om ons heen is – wat mensenhanden niet kunnen maken, groeit en bloeit gratis om ons heen, in duizelingwekkende aantallen, op adembenemende plekken. Maar het hoeft niet per se groots te zijn, vindt galeriehoudster Geke Westenberg. “Je eigen tuin een beetje rommelig laten is al goed voor alle beestjes, en veel bloemen laten bloeien ook.”

Piet Warffemius groeide op in verbondenheid met de natuur en ontdekte later al reizend de schoonheid van rivieren, bergen, bomen en planten. Onder invloed van tribale kunst verruilde hij zijn energieke schilderijen voor werken in meer ‘primitieve’ vormen. Maar de laatste jaren schildert hij weer vrijer en opener: tere twijgjes, stengels en paddestoelen, in dunne transparante verf, subtiel en vol poëzie. Even veelzijdig is schilder, kunstenaar en performer Joris Collier. Ook hij weet te verrassen met zijn bijzondere schilderijen van dieren, en soms bizarre beeldende kunst.

Natuur en landschap vormen voor Anke Roder de grote inspiratiebronnen. Ze vangt het licht, de kleuren en de structuren door pure bijenwas met pigmenten te vermengen – een uniek procedé. De tere ‘wasschilderijen’ die dit oplevert kenmerken zich door volstrekt eigen, diffuse kleurtinten. Ook Arjan van Arendonk werkt met poederpigmenten. Hij vermengt ze met acryl of siliconen, en brengt dat aan op het herhalende patroon van motieven op textiel. Gecombineerd met borduurwerk ontstaan zo 3-D boeketten en bloemenzeeën die barsten van kleur en beweging.

‘Nature calling’ is bij Galerie de Vis te zien van 21 maart tot en met 6 juni. De galerie is geopend op donderdag en vrijdag van 12.30-16.00 uur, op zaterdag van 11.00-16.00 uur en op afspraak.

klik op foto's voor vergroting