Na een koude witte winter presenteert Galerie de Vis in Harlingen warme kleurrijke schilderijen van Andrea Letterie. Speels en met uitbundige tinten zet ze bossen bloemen in al even bonte vazen. Een feest van kleur en detail, die het voorjaar in alle toonaarden bezingen.

De houten panelen, waarop Andrea Letterie haar olieverven maakt, tonen overigens niet alleen boeketten. Ook andere zaken – vogeltjes, alledaagse kopjes en schoteltjes, tafels vol kannetjes en ander serviesgoed – vormen een terugkerend thema. Schilderen, in een soms naïef aandoende stijl, is voor haar een feest en dat illustreert ze graag met kwistig  gebruik van bladgoud.

De olieverven van Wil Jansen doen in kleur en zeggingskracht niet onder voor die van Andrea Letterie. Explosies van dotten verf, ritme, patronen en structuren resulteren in intrigerende panelen met kleurige vlakken, strepen en beweging. De kenmerkende gelaagdheid van de schilderijen heeft overigens niet als doel een diepere boodschap over te brengen. Wil Jansen wil juist louter het wordingsproces laten zien, van het zich eindeloos repeterende opbrengen van verf, in combinatie met de bijzondere structuureigenschappen ervan.klik op foto's voor vergroting

Flower Power

3 april t/m 29 mei 2010

klik op foto's voor vergroting