Galerie de Vis toont ook deze zomer weer een collectie beelden in de historische binnentuin van het Harlinger Hannemahuis. ‘De stadstuin is een uniek podium, waarin de kunstobjecten prachtig tot hun recht komen’, stelt galeriehoudster Geke Westenberg.

De Vis toont vanaf 3 juli onder meer werk van Eja Siepman van den Berg. Zij maakt waardige bronzen en marmeren menselijke torso’s. Sculpturen van de hand van deze beeldhouwster zijn overal in Nederland te vinden en haar werk van de Utrechtse Maliebaan tot de binnenplaats van het Friese Provinciehuis. Siepman van den Berg behaalde verschillende prestigieuze prijzen, zoals de Prix de Rome.

In de tuin is ook werk te zien van Hans Jouta. Hij creëert prachtige weergaven van dieren in beweging, hoofdzakelijk van brons. Datzelfde doet Gerard Brouwer met zijn oer-hollandse koeien en paarden. Ottmar Hörl brengt de tuin tot leven met duiven en Jos Blersch doet dat met hazen van cortenstaal.

De expositie in de fraaie ambiance van de historische binnentuin van het Hannemahuis loopt tot en met zondag 28 september. In dezelfde periode is van dezelfde kunstenaars ook te zien in Galerie de Vis.klik op foto's voor vergroting

Beeld van een tuin

3 juli – 28 september 2014

klik op foto's voor vergroting