Krin Rinsema – In gedachten

15 oktober 2022 - 25 februari 2023

In gedachten wegzinken – dat kan zomaar gebeuren bij het werk van Krin Rinsema. Haar schilderijen, tekeningen en etsen van meisjes en vrouwen nodigen uit tot overpeinzingen waarbij je gedachten al snel wegdwalen in de ruimte die de kunstenares rond de mensfiguren creëert.

In acrylverf, met houtskool en met de droge naald weet Krin Rinsema pakkende beelden te scheppen. De grote portretten, de mensfiguren in eindeloosheid voeren je mee naar poëtische verten en maken onderweg gevoelens los over verlies, onschuld en verlangen. Het is een wereld waarin tederheid en breekbaarheid centraal staan, waarin je stil wegdrijft in bijna vergeten sentimenten.

Galerie de Vis in Harlingen presenteert met ingang van 15 oktober nieuw werk van Rinsema, onder andere portretten van schrijvende vrouwen. De contouren van de gestalten zijn in de karakteristieke stijl van de kunstenares zorgvuldig belijnd, terwijl de fysionomie van de gezichten vaak te raden over laat. Juist door de kijker vrij te laten in dit schemergebied heeft Rinsema een steeds groter publiek aan zich weten te vinden.

Parallel aan de expositie bij De Vis is werk van Krin Rinsema te zien in museum Belvédère. De galerie in Harlingen is geopend op vrijdag van 13.00-16.00 uur, op zaterdag van 11.00-16.00 uur en daarbuiten op afspraak. De tentoonstelling is er te zien tot en met 25 februari 2023.

klik op foto's voor vergroting