De zomertentoonstelling bij de Harlinger galerie de Vis biedt precies dat, waar we vanaf het voorjaar volop van kunnen genieten: de natuur in volle glorie. Galeriehoudster Geke Westenberg brengt een mooi gezelschap kunstenaars bij elkaar, die met hun werk de zomer vieren in de meest uiteenlopende technieken.

Door de dadingsdrang van de mens heeft de natuur het tegenwoordig soms zwaar te verduren. “Maar het blijft pure schoonheid”, vindt de galeriehoudster. “Als je er tenminste oog, tijd en aandacht voor hebt. De natuur heeft z’n zaakjes op orde, is er altijd en overal, en iedereen kan er gratis van genieten.” Ze exposeert van 2 juni tot en met 5 september veelsoortig werk van kunstenaars die de rijkdommen van Moeder Aarde op waarde weten te schatten.

Jeroen Allart en Couzijn van Leeuwen nemen het vogelleven voor hun rekening, in verf en in karton. Met zijn papieren kunstwerken steekt de 'Master of cardboard and other upcycled materials’ de natuur naar de kroon, in vormenrijkdom en detaillering. Peter Bastiaanssen, Andrea Letterie, Arjen van Arendonk en Anke Roder veranderen de galerie in een bloemenzee. Glaskunstenaar Yvon Trossèl blaast verschillende lagen vloeibaar glas tot objecten in allerlei variaties van glaspigmenten. In transparante lagen en met veel gevoel voor kleur weet Maartje Frenken met haar doeken een troostrijke en ontroerende sfeer op te roepen. Andere bijdragen worden geleverd door Ina Hogen Esch, Jacqueline van der Laan, Alice Brasser, Gerrit Benner, Peter Keizer, Margot de Jager en Joris Collier. Werk van een aantal van de Harlinger exposanten is tijdens de tentoonstellingsperiode overigens ook te zien onder de titel ‘Oase’ in Museum Belvédère, Heerenveen.

De galerie aan de Harlinger Noorderhaven laat de zomer in alle hevigheid losbarsten. Of het nu de vrolijke houten bloemen van Bastiaanssen zijn, de kleurrijke dahlia’s, zinnia’s en korenbloemen van Letterie of de feestelijke explosies in acryl en siliconen op gedessineerde stof van Van Arendonk: allemaal voeden ze het opgeruimde gevoel dat het uiteindelijk toch wel goed zal komen met de wereld.

De expositie bij Galerie de Vis is te zien op donderdag en vrijdag van 12.30 tot 16.00 uur en op zaterdag vanaf 11.00 uur.klik op foto's voor vergroting

Flowers and birds

2 juni t/m 5 september 2018

klik op foto's voor vergroting