Achter de statige gevel van het Harlinger Hannemahuis gaat een prachtige stadstuin schuil. Die krijgt onder de titel ‘Een beeld van een tuin’ deze zomer een heel ander aanzien. Galerie de Vis maakt van de historische binnentuin een van de mooiste expositiezalen van Friesland. Van 27 juni tot en met 13 september is er zeer divers werk te zien van negen kunstenaars.

Het Hannemahuis presenteert met enige regelmaat hedendaagse kunst. De Vis weet op dat gebied al tientallen jaren verrassende nieuwkomers te introduceren, rond een grote groep kunstenaars die al vele jaren vast aan de galerie verbonden zijn.
Allereerst toont De Vis deze zomer werk van Gerard Brouwer, een beeldhouwer wiens beelden veelvuldig door het hele land te zien zijn. Sobere beelden, maar wel met oog voor detail. De houding van de beelden en de gelaatstrekken bepalen de sfeer.
Ook Albrecht Genin is met een aantal objecten aanwezig. Daarnaast zijn tekenen en schilderen voor hem dé manier om verslag te doen van de vele reizen die hij maakt. Nieuwe indrukken vormen zijn inspiratiebron.
‘Grenzeloze creativiteit zonder dat het vaag wordt’, dat is waar Bart Stuart naar streeft. Hij is zeer betrokken bij het welzijn van dieren en dat is ook te zien in zijn werk.
Een ander bekend gezicht bij Galerie de Vis: Paul Amey. Deze Engelse kunstenaar put voor zijn werk uit het dagelijks leven. Hij wil de bezoeker doen nadenken. In zijn kunst zitten heel uiteenlopende onderwerpen verscholen.
Vaste bezoekers van Galerie de Vis kennen het werk van Peter Keizer. Verwonderd over de schoonheid van de dagelijkse voorwerpen, brengt hij in keramiek prachtige dieren tot stand.
Weinig spraakmakende voorwerpen als koffiekannen, tafels, flessen en schaakborden zijn objecten die een hoofdrol spelen in Klaas Gubbels’ werk. Zijn serieuze en herkenbare creaties, die steeds de randen van het realisme aftasten, leverden lovende woorden vanuit de pers op.
Hans Jouta maakt beelden van metaal, hoofdzakelijk brons. Hij creëert prachtige weergaven van mensen en dieren in beweging. Naast zijn persoonlijke uitingen, werkt hij ook in opdracht van overheid, particulieren en bedrijven.
De enige dame in het gezelschap is Hanneke Klinkum. De natuur en voorwerpen uit cultuur zijn voor haar de grootste inspiratie. Organische vormen, soms dubbelzinnig, soms puur en alleenstaand. De Duitse beeldhouwer Christian Hack is de laatste in de rij. Hack werkt vooral met het zware cortenstaal. Hij maakt abstracte beelden die Hack volgens de Duitse pers ‘subliem in de omgeving weet te passen.’ (Frankfurter Algemeinen Zeitung). En dat is precies wat galeriehoudster Geke Westenberg deze zomer met het werk van het bonte gezelschap kunstenaars hoopt te doen.