Al jaren verzorgt Galerie de Vis met grote regelmaat ’s zomers de tentoonstelling ‘Beeld van een tuin’ in de historische binnentuin van het Harlinger Hannemahuis. Vanwege het 35-jarig bestaan van de galerie is er ditmaal ook binnen een expositie van hedendaagse kunst. ‘Bloemen in de zomer’ wordt dankzij de levenslustige stijl van Peter Keizer zonder twijfel een kleurrijk, expressief geheel dat elke bezoeker goedgeluimd zal stemmen.

Geboren in een kunstenaarsgezin kwam Peter Keizer al op jonge leeftijd met de schilderkunst in aanraking. Keizer haalt inspiratie voor zijn werken met name uit zijn argeloze verwondering. Hij kijkt om zich heen als een kind, dat de dingen voor de eerste keer waarneemt. Op het doek verbeeldt hij zijn indrukken bij voorkeur met het paletmes. Daarmee ‘metselt’ hij de verf in een proces van opbrengen en weghalen tot lagen waarin veel kleurnuances voor een overheersende toon zorgen, bijvoorbeeld de kleur groen of blauw. Typerend voor zijn schilderijen is zijn grove toets, maar daarmee weet Peter Keizer ook de teerste schoonheid, zoals die van bloesem, feilloos te raken. Zijn explosies van kleur zorgen voor leven in de brouwerij en precies dat is het ook, wat de jubilerende galerie al decennia doet.

Galerie de Vis toont zoals gezegd ook beelden in de tuin. Tot en met 27 september zijn daar werken te zien van onder andere Gerard  Howeler, Peter Keizer, Iris le Rütte, Reinier Lagendijk en Hans Jouta.