klik op foto's voor vergroting

Tijdens Terschellings Oerol, dat 15 juni losbarst, verzorgt de Harlinger galerie De Vis verschillende activiteiten op het snijvlak van kunst en cultuur. Dagelijks zal in de tuin van Restaurant ’t Golfje in Midsland-Noord een groep groene hazen van de Duitse kunstenaar Ottmar Hörl te zien zijn. Hörl werd befaamd met massale projecten, zoals de 10.000 uilsculpturen die hij naar Athene bracht ter gelegenheid van de Olympische Spelen. ‘Hij streeft naar maximaal toegankelijke kunst’, vertelt galeriehoudster Geke Westenberg, ’ ‘en belangstellenden hebben dan ook de mogelijkheid een haas – deel van het kunstwerk – te kopen.’
Het loont trouwens de moeite tijdens Oerol meerdere keren bij ´t Golfje langs te gaan, want de hazen lopen elke dag anders. Het project maakt deel uit van de reeks beeldende kunstprojecten die tijdens het eilandfestival te zien is.

Als  ‘Hoofd Hazen’ is door De Vis theatermaakster en performer Marijke Boon aangesteld. Zij is met haar mobiele liedkraam op het eiland aanwezig en zal in elk geval op 17 en 21 juni bij ’t Golfje optreden. Met haar ‘songs & sights’ slaat Marijke Boon, gewapend met schilderijen, accordeon en prikkelende liedteksten, een brug tussen muziek en beeldende kunst. Bij eerdere edities van Oerol kreeg ze van de festivalgangers veel waardering voor haar originele kijk op kunst.