Als het om schilderen haat weet Gineke Zikken zowel op het platteland als in de stad haar weg te vinden. Ze kan poëtische taferelen schilderen, maar ook de bedrijvigheid van een haven raken. En Zikken toont dat ook verkeerstunnels, bouwterreinen en wolkenkrabbers hun schoonheid hebben. Zachtrose bedrijfsgebouwen, paarse bouwketen: ze hebben beslist hun mooie kanten, voor wie er oog voor heeft, en Gineke Zikken ziet het en laat het ons met haar paletmes in vlakken en banen zien.

Elisabet Jonkers’ schilderijen worden geroemd vanwege hun prachtige kleurgebruik. Galerie de Vis toont werken met kleurrijke, zachtwarme tinten groen en blauw, rood en rose. Jonkers werk is fantasievol. De werkelijkheid rondom ons is weliswaar haar uitgangspunt, maar al schilderend wordt ze vaak verleid om de vormen te vereenvoudigen.

Het werk van Erica Scheper ten slotte, doet denken aan de film De Noorderlingen van Alex van Warmerdam. Haar opvallende schilderijen en tekeningen geven een ironisch commentaar op de kleine tragiek van het moderne leven. De veelheid van pakjes boter in de supermarkt bijvoorbeeld, of caravans in een sfeervol bos. Goede bedoelingen en nobele voornemens worden op een charmante maar doeltreffende manier te kijk gezet. De dromen van mensen en de pijnlijke kantjes van de realiteit, dat zijn haar thema’s. Het werk van het trio is tot en met 30 november bij Galerie de Vis in Harlingen te zien.