Komende zomer transformeert Galerie de Vis de prachtige stadstuin van het Harlinger Hannemahuis weer tot een natuurlijke expositiezaal. Onder de titel ‘Een beeld van een tuin’ wordt van 12 juni tot en met 20 september uiteenlopend werk van niet minder dan twaalf kunstenaars getoond.

Onder en rond de eeuwenoude rode beuk in de tuin zijn objecten te zien van Albrecht Genin die, net als zijn tekeningen en schilderijen, vooral reizen als thema hebben. Vaste bezoekers van Galerie de Vis kennen het ook werk van Peter Keizer. Hij brengt in keramiek prachtige dieren tot leven.
Sobere beelden zijn er van de hand van Gerard Brouwer en Klaas Gubbels. Bij Brouwer zijn vooral de houding van de beelden en de gelaatstrekken tekenend, bij Gubbels zijn het de alledaagse voorwerpen - koffiekannen, tafels en flessen – die uit duizenden herkenbaar zijn. Paul Amey toont eveneens voorwerpen uit het dagelijks leven.
Hans Jouta maakt beesten van metaal, hoofdzakelijk brons. Hij creëert prachtige weergaven van dieren in beweging. Naast zijn persoonlijke uitingen, werkt hij ook in opdracht van overheid, particulieren en bedrijven.  Boris Brink brengt interactieve beelden, waarop bezoekers met krijt aan kunnen bijdragen.
Verder zijn te zien: torens van Harry Gerritz, rozen van Ottmar Hörl en werk van Jennifer de Jonge, Marina van der Kooi en Hans Bayens. Laatste in de rij is de Duitse beeldhouwer Christian Hack, die vooral met het zware cortenstaal werkt. ‘Zijn abstracte beelden weet hij subliem in de omgeving te passen’ , aldus de Frankfurter Algemeinen Zeitung. In de fraaie ambiance van de historische binnentuin moet dat met de werken van de andere kunstenaars ook lukken, meent galeriehoudster Geke Westenberg van De Vis.