Zondag 20 november gaat in Amsterdam RAI voor de 30ste maal PAN Amsterdam van start. De eigentijdse beurs voor kunst, antiek en design is dit jaar vernieuwd en in een nieuw jasje gestoken, maar net als eerdere jaren is de Harlinger galerie De Vis een van de exposanten.

In de presentatie van de galerie staat het werk van Gerrit Benner centraal. Frieslands beroemdste schilderszoon maakte wereldwijd furore met zijn gouaches en tekeningen van spelende kinderen, ruiters en vogels. Dat Benners stijl en thema’s internationaal en tijdloos zijn, blijkt wel uit het feit dat hij als hoofdexposant wordt gebracht. Aanvullend toont De Vis werk van Anke Roder. Haar wasschilderijen, waarmee ze opvallend diffuse kleurtinten weet te bereiken door pure bijenwas met pigmenten te vermengen, zijn uitzonderlijk.

De Harlinger galerie toont bezoekers van kunstbeurs PAN Amsterdam bovendien
bronzen beelden van Iris Le Rütte. Met haar eigenzinnig vormgegeven mens- en dierfiguren vertelt ze poëtische verhalen. Afgelopen jaar exposeerde zij nog in Museum Beelden aan Zee in Scheveningen.
De presentatie wordt gecompleteerd door olieverven van Christiaan Kuitwaard. Hij schildert stillevens en tijdloze landschappen waarbij licht, donker en schaduwen altijd een belangrijke rol spelen. Werk van hem zal komend jaar te zien zijn in Museum Belvédère in Heerenveen.

PAN Amsterdam heeft een aanbod van 125 galeristen, antiquairs en kunsthandelaren met een assortiment van schilderijen, antiek, moderne en hedendaagse kunst tot sieraden, fotografie, designmeubelen en objecten uit oude en verre culturen. Het standnummer van Galerie de Vis is dit jaar 145. Zie www.pan.nl voor meer informatie.