De lommerrijke binnentuin van het Harlinger Hannemahuis vormt deze zomer weer het toneel voor een beeldenexpositie. Galerie de Vis stelt zeer uiteenlopende objecten van binnen- en buitenlandse kunstenaars tentoon.


Galeriehoudster Geke Westenberg vindt de stadstuin een prachtig podium. Onder de titel ‘Beeld van een tuin’ toont ze vanaf 15 juni werk van onder andere Eja Siepman van den Berg. Deze Nederlandse beeldbouwster behaalde verschillende prestigieuze prijzen zoals de Prix de Rome en werd genomineerd voor de Wilhelminaring (oeuvre-prijs voor nationale sculptuur). Siepman van den Berg verbeeldt met haar waardige en evenwichtige bronzen en marmeren menselijke torso’s de zuiverheid van jong en zelfbewust leven. Sculpturen van haar hand zijn overal in Nederland te vinden: van de Utrechtse Maliebaan tot de binnenplaats van het Friese Provinciehuis.


In de tuin is ook werk te zien van Klaas Gubbels, Hielkje van Damme, Ottmar Hörl, Peter Keizer en Hans Jouta. De laatste is bekend van zijn metalen - meestal bronzen -dierenfiguren. Peter Keizer is in olieverven een meester, maar laat ook in brons en keramiek zijn vakmanschap zien. Klaas Gubbels vestigde zijn naam met alledaagse voorwerpen zoals koffiekannen en flessen. Het beperkte aantal thema’s dat hij gebruikt wordt tegenwoordig vooral als de kracht gezien van zijn werk, dat ook te vinden is in grote Nederlandse musea en in bedrijfscollecties.


De Duitser Ottmar Hörl is al jarenlang aan Galerie de Vis verbonden. Hörl maakte naam met grootschalige installaties. Afgelopen jaar nog vulde hij de monumentale Herzogplatz in Europa’s ‘rozenstad’ Zweibrücken met 1000 rozen – een overrompelende installatie waaraan geen voorbijganger kan ontkomen. De expositie in de fraaie ambiance van de historische binnentuin van het Hannemahuis loopt tot en met zondag 29 september. In dezelfde periode is van dezelfde kunstenaars ook te zien in Galerie de Vis.