Het zomerseizoen is op gang. Ook Galerie de Vis ontvangt de hele zomer gasten die langer of korter blijven. Dat resulteert in een tentoonstelling die wekelijks wordt vernieuwd, aangevuld en veranderd, zodat er telkens iets nieuws te zien zal zijn.

Meest opvallende zomergast is misschien wel de veelzijdige kunstenaar Marijke Sjollema. Haar oeuvre varieert van wegwijzers in Nationaal Park Lauwersmeer tot schilderijen van onderwaterleven. Ditmaal presenteert ze de zee echter niet in verf, maar in Virtual Reality. De beelden van ontmoetingen met dolfijnen houden het midden tussen kunst en wetenschap. De Rijksuniversiteit en het UMCG in Groningen benutten de beelden namelijk om stress weg te nemen bij mensen met bijvoorbeeld psychische aandoeningen. Gaat dat zien!

Onder de zomergasten natuurlijk oude bekenden, zoals Gineke Zikken, Robert Vorstman, Hennie van de Vegt, G.J. Scholte-Albers en Edzard Krol. Maar er zijn ook weer ook nieuwe gezichten. Toon Laurense bijvoorbeeld laat magnifiek gecomponeerde en expressief geschilderde landschappen zien. Ze stimuleren kijkers om te gaan reizen in hun hoofd - niets mooier dan dat!

Ook nieuw bij Galerie de Vis is Maartje Frenken, die met veel gevoel voor kleur verf op haar doeken aanbrengt, intuïtief en persoonlijk, in een voortdurende zoektocht naar een goede balans en de juiste sfeer. Frenken toont in Harlingen met name bomen. Samen met de vogels van Jeroen Allart, de feestelijke bloemen van Peter Keizer en de dahlia’s, zinnia’s en korenbloemen van Andrea Letterie maakt dat de galerie tot een zomers kleurenfestijn.

Andere zomergasten die langskomen zijn onder meer Eddy Sikma, Krin Rinsema, Anke Roder en Christiaan Kuitwaard. Zo zal de expositie de komende maanden steeds wisselend werk omvatten, veranderlijk als het weer en de seizoenen. De tentoonstelling ‘Zomergasten’ opent 11 juni en zal tot en met 18 september te zien zijn aan de Harlinger Noorderhaven.