In samenwerking met Galerie de Vis gaat Marijke Boon deze zomer mobiel, aan beide zijden van de Waddenzee. Aanleiding hiervoor is het 30-jarig bestaan  van zowel Terschellings Oerol als Galerie de Vis. Theatermaakster en performer Marijke Boon presenteert zich in Harlingen en is daarnaast van 17 t/m 26 juni onderdeel zijn van het eilander festival.

Het is niet voor het eerst dat De Vis en Oerol samenwerken. In 2006 zweefden 50 kunstig bewerkte reiskoffers boven de hoofden van veerbootgasten in de wachtruimtes in Harlingen en op West-Terschelling, in het kader van het project ‘Grensverkeer’. Ook in de afgelopen jaren presenteerde De Vis zich tijdens Oerol in de terminal van Doeksen en met verschillende beeldende kunstprojecten op het eiland.

Nu trekt dus Marijke Boon er op uit met haar gloednieuwe marktkraamwagen vol ‘songs & sights’. Aan boord zijn accordeons en àlle schilderijen die in de afgelopen jaren speciaal voor haar werden gemaakt. Ze zingt smartlappen en de blues, zeegezichten en chansons. Verse nieuwe en gouwe ouwe, zoals Scherven aan zee, Natte sneeuw en Fryslân blues. Bij ieder lied hoort een schilderij. Schilderijen van o.a. Charlotte Mutsaers, Marleen Felius, Sam Drukker, Karel Appel, Marja Jansen, J.H. Moesman en Robert Vorstman. Boon schilderde alles op handdoekformaat na en zo hangt de collectie aan de klep van de kraam te kijk. Iedereen kan uitzoeken welk lied hij wil zien. Het originele werk is ìn de kraam te zien, en ‘La Boon’ zingt het prachtlied wat er bij hoort, regelmatig begeleid door de klarinet-saxofoon van Michel Lamers.

Marijke Boon bouwde de afgelopen 25 jaar in theaters in het hele land naam op. Ze volgde een opleiding aan de Akademie voor Beeldende Kunst en Vormgeving in Enschede en combineert nu het beste van twee werelden: muziek en beeldende kunst. Galerie de Vis trakteert hier zowel de Harlingers, de Terschellingers als de Oerolgasten op.