Sexy, stoer en tegelijk uitermate kwetsbaar keramiek is de laatste maanden van dit jaar te zien bij Galerie de Vis in Harlingen. Al bijna tien jaar houdt beeldend kunstenaar Adriaan Rees zich intensief bezig met het ontstaan van porselein en Delfts blauw, en dat weerspiegelt zich in zijn beelden van adembenemende klasse.

Adriaan Rees (Amsterdam, 1957) is een multitalent. Afgestudeerd als beeldhouwer aan de Gerrit Rietveld Academie werkt hij met brons, gips en steen, maar ook met glas en textiel. Bovendien is hij actief als fotograaf en video- en installatiekunstenaar. Galerie de Vis toont nu zijn meest in het oog springende werk van de laatste jaren: keramiek.

Adriaan Rees ontwikkelde zich na zijn opleiding in verschillende keramische ateliers in Nederland. Maar van oudsher is Azië natuurlijk de bakermat van de keramiek. Rees werkte met keramische ateliers in Japan, Korea, Taiwan en China, en specialiseerde zich daar steeds verder in het ambacht. Ook voor zijn exposities zocht hij het regelmatig over de grens: werk van hem was onder andere te zien in Amerika, China, Duitsland, Israël, Japan en Rusland. In de meeste van die landen gaf hij als docent ook les aan academies en universiteiten.

Rees’ solo-expositie ‘Erotiek in keramiek’ is vanaf 3 september bij Galerie de Vis te zien. Tegelijk met de tentoonstelling loopt in Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden de expositie ‘Sexy keramiek’. De Vis is open op donderdag en vrijdag van 12.30 tot 17.00 uur en zaterdag vanaf 11.00 uur.