Nu de temperaturen steeds aangenamer worden heeft ook Galerie de Vis de zomer in het hoofd. Vanaf 15 juli zijn aan de Harlinger Noorderhaven warme, kleurrijke werken te zien van Harm Jan Boven en Anke  Roder.

De houten assemblages van Harm Jan Boven  (Best 1956) verbeelden solitaire gebouwen die men soms aan kan treffen in de landelijke kustgebieden. Schuren, tuinhuizen of brugwachtershuisjes worden schuil- en verblijfplaatsen voor passerende mensen of dieren. Het zijn constructies die volstrekt natuurlijk overkomen, gebouwd met gevonden materialen zoals verroeste spijkers, schroeven, bouten, blik of porseleinen scherven en beschilderd hout.

In zijn nieuwe serie, ontstaan in 2017, schijnt een zomerse zon op bont gekleurde strandhuisjes. Het spel is nooit ver weg, een schietschijf, een lachend mannetje of een bronzen conifeer vergezellen het huisje in een vrolijke vakantietijd.

Galerie de Vis toont in de zomermaanden een mooie selectie van deze assemblages in de galerie.

Ook van Anke Roder (Bayreuth 1964) worden kleurrijke recente werken getoond. 

We kijken door het ronde raam van een schip naar de golvende zee en de einder, zien de zon vurig rood ondergaan en na een heldere sterrennacht weer opgaan in de tere kleuren van de dageraad. 

Aan wal bloeien de tuinen ook na de zomer nog door. Droomachtige bloemen deinen in de velden van de verbeelding op houten panelen in de zo karakteristieke techniek van gepigmenteerde bijenwas.